pátek 16. listopadu 2012

Pangkor

Po špinavém hotelu na pobřeží, máme za sebou čistou první noc na ostrově Pangkor. Svezli jsme se trajektem, a pak místním taxi. Taxíky jsou pouze dodávkami, kvůli zdejším eko aktivitám. Dokonce jsme vyplňovali dotazníky co si myslíme o zdejším prostředí a jaké bychom podnikli kroky. Vzhledem k prázdninám, ke kterým se připojil ještě státní svátek pro dospělé, jsme našli luxusní ubytování. Ubytování poskytuje mnoho výhod, včetně zapůjčení motorky, na které máme slevu.
Příroda je tu moc pěkná. Šli jsme se hned koupat na pláž. Když nejste líní a uděláte pár kroků od turistického centra, kde se muslimové a muslimky koupou v šatech, máte kolem sebe volnou pláž.
Za oběd jsem zaplatil jednu ringli, tj. 6,50 Kč. Když jsme se byli po obědě projít, tak jsme v zátoce narazili na pláž plnou odpadků a bělochy jak se v nich jako by nic koupou. Ptali jsme se jich, jestli jim ten bordel nevadí, řekli, že jo, že je to hrozné. Den předtím tam totiž ještě žádné odpadky nebyli. Na vedlejším ostrově slavili indové nový rok a naházeli do moře tuny odpadků. S odpadky připlavali i bobky, co se udrželi na hladině. Vzhledem k proudům, které tu cirkulují, budou možná dnes znečištěny všechny pláže.
Pokračovali jsme dál kolem malého, ale pěkného čínského chrámu, kde cesta zdánlivě končila a začínala pěšina v pralese, podél pobřeží. Cesta byla poměrně náročná, vzhledem k tomu, jak jsme byli obuti. Došli jsme k opuštěnému skrytému tábořišti, kde kdysi někdo rozdělával oheň. Také tam byly dvě boudy a voda vyvedená z pramínku z pralesa, který se tyčil na prudkém svahu. Moc pěkné, až na ty odpadky. Zpátky cestou jsme viděli makaky a zoborožce. Příroda je tu relativně ještě nedotčená, hodně původních lesů, hodně druhů zvířat. Potkali jsme i hada se zeleným pruhem, a šlyšeli věci, které nedokážeme pojmenovat.
Tak uvidíme co nás čeká dnes, rozhodli jsme se zde strávit čtyři dny. Pak nás čeká cesta do Kuala a z Kuala let na Brunei.


 Odjezd z Lumutu

 Paluba trajektu

 Příjezd na ostrov, rybářské lodě


 Panorama v utajeném tábořišti v džungli

Večerní trh

Žádné komentáře:

Okomentovat